Michaël. Nu is tijd om schoon schip te maken
Hans Stolp vertelt als een prediker. Zijn preekstoel is alle media waar hij zijn verhaal en visie met de belangstellende deelt. Op zijn website staat hij omschreven als:
“Hans Stolp (1942) is pastor en auteur. Hij studeerde theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Behalve theologie bestudeerde hij later de psychologie van G.C. Jung en maakte hij een studie van het esoterische christendom.”
Zo je wilt zou je ook kunnen spreken over zijn specialisatie in de wetenschap over de geheimen van het occulte dat in een verdomhoekje terecht is gekomen mede dóór het Christendom. Het begrip satan, hel en de duivel is een diep trauma gegroefd in de ziel van de mensheid. Terwijl Hans Stolp getuigt dat het eerder twee kanten zijn van de medaille van onze duale werkelijkheid. De medaille zelf is de vrijheid om te kiezen welke weg je wilt volgen. Kies je voor je gulden middenweg dan kies je voor de weg waar Michaël voor staat.
“Voor al die dualiteiten geldt dat de beide aspecten daarvan elkaar in evenwicht houden”
Dit boek zou je kunnen beschouwen als een biografie over de ‘tijdgeest’ Michaël. Tevens schept het ruimte in je hart voor een helder inzicht en duidelijkheid over de essentie van onze esoterische werkelijkheid. Wat hemel én aarde nu eenmaal ten aller tijden beweegt en onze plek en verantwoordelijkheid als vrij mens daarbinnen. Was Michaël voorheen “de leidende Zonne-aartsengel”. Nu en al eeuwen eerder is hij in geestkracht opgeklommen tot de “rang van oerkracht of Archai, de engelen wezens die boven de aartsengelen staan en als tijdgeest werken”.
Heel subtiel met veel herhaling van het voorgaande schept Hans Stolp een inkijk in de wereld achter de sluiers van onze huidige realiteit, maar duidt hij ook symbolisch wat daaraan vooraf gegaan is. Wat hier staat hebben we in voorgaande tijden nog niet aangeleerd om te zien, en daardoor ZIE en WEET je het ook niet. Hoe dan ook zorgt Michaël er sowieso voor dat ieder van ons voor het blok gezet wordt, hij trekt het gordijn omhoog dat “de aarde eeuwenlang hermetisch afsloot van de geestelijke wereld”’ en we niet anders kunnen dan ons gesteld zien om een keuze maken tussen bewust een individu te zijn (“een bewustwording achteraf”) of je ziel over te leveren aan de willekeur van manipulators (“angst maakt ook agressief”). Michaël moedigt ons aan voortaan door het leven te gaan met het denken vanuit het daarom in plaats van het waarom.
Dit verhaal is bemoedigend, functioneert als een eye-opener, is zeer motiverend om je hart op te schonen van opgelopen verstarde stokpaardjes, voortaan in vrijheid op je hart te vertrouwen en deze te leren volgen. Assertief leren zijn in de ruimte van je hart zonder agressie, daar draait het om in de schepping van een nieuwe ongekende wereld in de geest en plan van Michaël .