Een weldadige jasmijn-aromatherapie aan de Ligurische kust

Mieke Scheveningen Mieke Scheveningen
13 mrt 2022

De Jasmijnvilla is het eerste deel over de jongvolwassene Duitse advocaat Giulia Zeidler. Van moeders kant is ze de kleindochter van Enzo Martini. Ze nam aan dat haar Italiaanse nonno al langer geleden overleden was totdat ze de rouwkaart aantreft. Haar moeder Pina is erfgename maar negeert obstinaat haar afkomst en blijft in alle talen haar verleden ontkennen. Wat betekent deze erfenis dan? Giulia gaat ernaar op zoek en ontdekt tot haar verrassing meer dan ze verwacht. Enzo Martina en Giulia delen hun interesse voor de jasmijnteelt en de (verwaarloosde) villa in de paradijselijke omgeving nabij Levanto. Gaandeweg leert Giulia dat er kracht ligt in rust en tot slot dat vergeving volgt uit genezing. De Jasmijnvilla is daartoe uitermate geschikt. De bezem erdoor, een likje verf, lekker samen buiten eten in de natuur en van al dat moois in een traag tempo genieten, een schitterende maar verwaarloosde Jasmijntuin verkennen, het lief en leed delen met oprechte buren, verliefd worden op een tamme Casanova en oude wonden helen. Dit alles in een opmaat naar deel twee, De jasmijntuin.

Na twee jaar Corona-pandemie strubbelingen in de werkelijke wereld van de twintiger jaren van nu vervult Elena Conrad met dit sensuele feelgood verhaal een noodzakelijke behoefte aan tijdloosheid, kalmte en natuurschoon om net als na een goede vakantie weer vol nieuwe energie en inspiratie terug te keren naar je leven van alledag. Komende zomer 2022, wanneer deel twee uitkomt, ga ik me zeker weten opnieuw onderdompelen in het therapeutische aromatische warme bad van Elena Conrads ‘De jasmijntuin’.

Meer recensies van Mieke Scheveningen