Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Simsalabim: een kok, prins, koning, koningin en een kroonprinsje

Mieke Scheveningen 19 augustus 2023
“Een tegenslag brengt ook weer nieuwe kansen.”
Quote van Prins Raif Sultan bin Al-Rashid

Driemaal een droomvlucht in de liefde, in één uitgave. Het 4500e deel van deze Bouquetreeks ‘Overspoeld door hartstocht’ wilde ik niet missen. Ik hoorde tot de eerste generatie lezers als tiener in de zeventiger jaren. Tijd om langs de decennia lange Memory Lane te wandelen om te kijken of het nog bevalt.

Wat al snel bleek tijdens het lezen van de eerste romance ‘Oosterse verlokking’ was dat ik over de Bouquetreeks romantiek heen was gegroeid. Ik kan me in de jaren van mijn tienertijd het romantisch gezwijmel in de verhalen herinneren, daarna werd de prille liefde gedwarsboomd en las je over akelige misverstanden, tot slot kwam het dan toch goed, in vertrouwen dat het koppel vast nog lang en gelukkig zou leven.

Dit eerste verhaal van de feestelijke jubileumuitgave was een stevig tikkeltje anders van formule. Het combineerde een vluchtig, vrij ongecompliceerde romcom met een groot gedeelte gereserveerd voor de erotiek. Het stel viel als een blok voor elkaar en het was meteen de ware. En dat in niet meer dan zo’n 150 pagina’s.

Ik opende verhaal nummer twee van de drie en blokkeerde. Ik was meer dan verzadigd van de Oosterse liefdesverlokking en verlangde naar ‘Reserve’ van Prins Harry. Een waar gebeurd koninklijk drama. Vermoedelijk zonder erotiek.
5

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Mieke Scheveningen

Gesponsord

Als lezer word je uitgenodigd mee te denken en krijg je voldoende hints en vermoedens toegespeeld en toch sta je continu op het verkeerde been.

Doe mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge en lees mee met de Hebban Crew. 16 verrassende boeken in 16 maanden!