Prachtige historische liefdesromance

Mieke Scheveningen Mieke Scheveningen
24 mrt 2022

Dit is echt een roman, die je niet mag missen. Het doet me denken aan de film Out of Africa, maar dan vind ik dit verhaal beter. Niet zo lijzig. De hoofdpersoon, Beryl, straalt veel meer vaart en levenslust uit dan Karen Blixen. Het leven van Karen Blixen verliep ook anders dan de hare. Beiden moesten ze zien te overleven als Engelse vrouw. Het verhaal speelt zich ook af in Kenia en zij raakt bevriend met Karen Blixen en haar minnaar Denys. Met Denys krijgt ze een hartstochtelijke liefdesrelatie, waardoor haar vriendschap met Karen een zwart randje krijgt. Dankzij Denys komt ze in aanraking met het eerste vliegwerk. Zo veilig was dat nog niet begin vorige eeuw. Het begin van het boek vond ik vreemd, maar na dit eerste hoofdstuk verliest het verhaal haar vaart niet meer. De cover van het boek en titel vind ik illustrerend. De vrouw raakt als meisje al vroeg haar moeder kwijt en ontwikkelt zich als een sterke en onafhankelijke vrouw, die haar neus ophaalt voor conventies en haar hart (de zon) volgt.

Meer recensies van Mieke Scheveningen