Advertentie

Flinterdun verhaal. Flinterdunne karakters. Flinterdun aan historische feiten. Maar oh zo leuk en onderhoudend. Voortaan wil ik alleen nog maar dit soort boeken lezen. Dat gevoel bekroop me toen ik dit boek las. Ongecompliceerd gecompliceerd.

Ik heb altijd wel affiniteit gehad met de stijl van Jane Austen. De roman speelt zich af in de Regency periode in Cornwall Engeland. De Regency periode heeft een korte tijd een bepalende rol gespeeld in het Engeland begin 19e eeuw. Het is een tijd geweest vol met scherp vastgelegde gedragsvoorschriften. Je er aan houden was niet altijd te doen. Als jonge vrouw had je maar één plicht in het leven. Het best voor je ouders was omhoog in stand te trouwen. Apart om dit boek te lezen in mei 2020 tijdens de huidige Covid-19 crisis waarin wij vrijgevochten Nederlanders ons plotseling ook moeten houden aan scherp aangeschroefde gedragsvoorschriften in het belang van onze gezondheid. Andere reden, vast hetzelfde gekooide gevoel.

De ontspanning en genieten van dit soort boeken zit voor mij in een heerlijke softfocus filmische onderdompeling in een voorbije tijd en op een bestaande plek. Die combinatie met elkaar in een verhaal verbinden doet Sarah Ladd heel goed. Ik kreeg een augmented reality tour vanuit mijn woonplaats Scheveningen in het Cornwall van begin 1800. Sarah Ladd schrijft niet geheel in de stijl van Austen. Ik mis de humor en vermoedelijk zijn er toch wat 21e eeuw trekjes in de hoofdfiguren van Julia en Isaac geslopen. Dat was dan toch nog een knipoog verborgen in het verhaal vol met raadselachtige gebeurtenissen.

Reacties op: Verslavend leuk

56
Te gast op Lanwyn Manor - Sarah E. Ladd
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners