Leuk en leerzaam
Caren schreef in begrijpelijke taal een boek voor kinderen vanaf vijf jaar. Het gekozen lettertype is geschikt voor kinderen die net zelfstandig kunnen lezen.
Op de paarse cover zie je in het midden Lotte en een elfje. De kaft ziet er uitnodigend uit; kinderen zullen zich afvragen waarom Lotte een kroon op haar hoofd heeft en wie dat elfje is.
In dit magische verhaal draait alles om nadenken en fantasie. De creativiteit van kinderen wordt op speelse wijze aangesproken en hun denkvermogen wordt aan het werk gezet. Hierdoor krijgen ze kennis en inzicht; ze komen tot de ontdekking dat ze sommige problemen kunnen oplossen.
De kinderen leren omgaan met teleurstellingen en eten dat ze niet lekker vinden uitzien toch eens te proberen.
De kleurrijke, lieflijke potloodtekeningen zorgen ervoor dat kinderen een goed beeld krijgen van wat het verhaal vertelt.
Sommige woorden lijken mij voor de doelgroep te moeilijk, zoals bijvoorbeeld: Gravin van Hetitia Lorelinda Kwitavia tot Burnedcookie of Zwombekië, ook al horen ze bij het verhaal. Jammer genoeg wordt het beletselteken niet correct gebruikt.
Subtiel wordt aangekaart dat twee vrouwen ook samen kunnen trouwen.
Caren heeft met waardevolle ondertoon een spannend, grappig en leerzaam boek geschreven, dat kinderen zeker zal aanspreken.
Verhaal: 5***** Educatief: 4**** Schrijfstijl: 4**** Leesplezier: 4**** Illustraties: 4****