prachtig en schuurde

MiekeVSOlekkerlezen MiekeVSOlekkerlezen
7 mrt 2024

Ties heeft een beste vriend: Gozert. En daar beleeft hij de wildste avonturen mee, Gozert wakkert Ties zijn fantasie lekker aan. Maar de avonturen die ze beleven, zorgen er ook voor dat Ties in de problemen komt. Het levert ook gewoon (grappige, maar:) gevaarlijke situaties op... Ties is trouwens de enige die Gozert kan zien.
En dus vinden de volwassenen in Ties zijn leven dat Gozert weg moet. En gaat hij 'logeren' in Huize Hoopvol. Ties geniet van het idee dat hij uit logeren gaat en ziet allerlei kansen voor mooie avonturen. Maar dat Gozert weg moet, dat wil Ties natuurlijk helemaal niet, want zijn leven is zo kleurrijk met Gozert om zich heen!
Dat kleurrijke wordt door de prachtige illustraties van Linde Faas extra duidelijk gemaakt. Even een weetje tussendoor: Linde Faas heeft de nieuwe decemberzegels gemaakt.
Een prachtig boek dat mentale problemen of psychische stoornissen, jezelf mogen zijn en gevoelens heel mooi beschrijft. Bij mij 'schuurde' het ook, omdat ik als moeder dacht: 'Het zal je kind maar zijn...' Stof tot nadenken en gesprekken dus!
Wat ik heel leuk vind aan het boek is dat Ties beeldspraak letterlijk neemt. Bovendien zijn het korte hoofdstukken met veel vaart, wat het volgens mij erg geschikt maakt om voor te lezen in de klas. En als het uit is, liggen de vervolgen 'Luna' en 'Missie afbreken' ook te wachten.

Meer recensies van MiekeVSOlekkerlezen