Griezelen en smullen

MiekeVSOlekkerlezen MiekeVSOlekkerlezen
30 mrt 2025

Naast Mo komt een nieuwe buurman wonen. Als hij zijn spullen uit zijn schoorsteenvegersbus laadt, is de kennismaking alles behalve gezellig. Pjotr is een chagrijnige man die kinderen haat.

De moeder van Mo houdt ongeveer net zoveel van het Sinterklaasfeest als ik. Ookal weten Mo en zijn vriendinnetje Amara al lang hoe het zit met dit kinderfeest, moeder houdt de sfeer levend met chocolademelk, schoen zetten, pakjesavond, versieringen in huis, de hele mikmak. Hierdoor krijgt het boek direct een heerlijke sfeer. Deze wordt aangevuld met de wederom prachtige Illustraties van Linde Faas .

Maar dan verchijnen er heel veel zwarte raven, ontmoeten ze bij de intocht van de tv-Sinterklaas een enge man die in de war is en is er dus die rare boze en nukkige buurman. Als klap op de vuurpijl wordt een kind ontvoerd...

Vanaf hier ontvouwt zich een spannend verhaal, ontstaat er een 'spooky' en grimmige sfeer waar kinderen die van griezelen houden zullen smullen! Met mooie filosofische vraagstukken: 'Ben je stout als je iets verkeerds doet om er uiteindelijk iets goeds mee te bereiken?'

Voor te lezen als je zeker weet dat iedereen uit je klas al op de hoogte is van hoe het zit en van griezelen houdt, want voor sommigen uit mijn klas zal het verhaal te spannend zijn. In de andere klas werd hij al uit mijn handen gekeken en werd hij al gereserveerd voor als ik uit zou hebben.

Meer recensies van MiekeVSOlekkerlezen