Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Heerlijk verhaal

Missmir 11 juni 2024
In het dorp Severnum heerst angst, op klaarlichte dag verdwijnen steeds meer inwoners. Waarop de stadshouder besluit het dorp hermetisch af te sluiten. Dit tot grote wanhoop van Siliah en haar broer. Hun ouders zijn ook ontvoerd en nu het dorp is afgesloten loopt hun kleermakerszaak ook niet meer. Het lukt Siliah om als kleermaakster mee te gaan op de reddingsmissie. Maar wie zijn de vijanden eigenlijk?

Dit boek is mijn eerste kennismaking met de auteur, Mirjam Boers. Eigenlijk wist ik ook niet wat ik kon verwachten, maar ik heb er geen moment spijt van gehad toen ik dit boek aan het lezen was. Wel toen het uit was.

De Sage van Siliah: gelijkgeborene speelt zich af in een fictieve wereld; Negen Verenigde Rijken. Andere boeken van haar hand spelen zich daar ook af. Dat zorgt ervoor dat er veel karakters en veel gebieden in voorkomen, die ik niet allemaal kon onthouden. En ook hun belangen niet. Overigens wel logisch aangezien dit deel ervoor moet zorgen dat de wereld gecreëerd wordt. Maar dit zorgde er bij mij voor dat ik niet altijd meer wist wie nou wie was. Gelukkig heeft Mirjam, door haar filmische beschrijvingen, ervoor gezorgd dat de belangrijkste personages en plekken niet vergeten werden. Waardoor de leesbeleving heel plezierig bleef.

Ook het verhaal zelf vond ik een mooie beleving, de continue veranderingen in het verhaal en de dreiging zorgden ervoor dat mijn aandacht bij het boek bleef. Daarbij heeft Mirjam om de beleving nog verder te vergroten een playlist gemaakt die je kan luisteren terwijl je aan het lezen bent. Ik heb daar zelf geen gebruik van gemaakt omdat ik graag lees zonder muziek. En muzikale ondersteuning had ik niet nodig omdat Mirjam er goed in geslaagd is om een levendig beeld te schetsen.

Heerlijk verhaal en ik hoop dat het vervolg snel uitkomt!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Missmir

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?