Heerlijk luchtig verhaal

Readingwithmissmir Readingwithmissmir
26 mrt 2024

Babet zit in het eerste jaar van haar opleiding, als ze wordt gevraagd om stage te lopen in Parijs. Ze twijfelt even maar begrijpt ook dat het een unieke kans is. En grijpt hem dan met beide handen aan. Al snel ontmoet ze in Parijs een paar leuke meiden, waar ze het goed mee kan vinden. Alleen haar stage is niet wat ze gehoopt had. Hoe gaat ze daar mee om? En als ze dan ook nog een oude bekende tegenkomt, weet ze het al helemaal niet meer.

Weerzien in Parijs is het tweede deel van de Babet-serie. Het kan los gelezen worden, maar het is veel leuker om eerst het eerste deel te lezen. Je krijgt dan een veel beter beeld van Babet zelf en wat ze heeft meegemaakt. En daarbij is ook goed te merken dat Babet groeit, van een jong meisje naar een jongedame. Dit gaat geleidelijk aan en volgt een natuurlijk proces.

Hoewel dit boek niet per se geschreven is voor mijn doelgroep, heb ik mij geen moment verveeld. Het is een heerlijk verhaal, waarin jeugdige naïviteit en ook opgroeien een belangrijk thema is in het boek. Leuke aanvulling vond ik de kaart in het boek en ook de Frans-Nederlandse woordenlijst. Daarbij heb ik bijvoorbeeld ook de locatie gezocht waar Babet verbleef, en het bleek dat de omschrijving overeenkomt met de werkelijkheid. Heel leuk gedaan!

Kortom heerlijk luchtig verhaal, vlotte schrijfstijl en hopelijk komt deel 3 er ook snel aan!

Meer recensies van Readingwithmissmir