Als de kat van huis is
Maddie James heeft grootse plannen voor het kattencafé in het zomerseizoen. Maar wanneer haar vriend, meester-meditator en tai chi-leraar Cass Hendricks, haar attent maakt op een rare situatie, moet Maddie haar aandacht eerst richten op haar harige vrienden die misschien een helpende hand nodig hebben.
Cass geeft sinds kort workshops om zen te worden in Fisherman’s Cove en Laurel, een van zijn studenten, heeft continu ruzie met haar chagrijnige buren over haar katten. Wanneer Maddie en Cass langsgaan om de situatie te bekijken, vinden ze niet alleen haar katten in nood, maar ook een lijk. Laurel lijkt van de trap te zijn gevallen, maar Maddie vermoedt dat er meer aan de hand is.
Met de hulp van opa Leo graaft Maddie in de geheimen van de kleine gemeenschap voordat de moordenaar weer toeslaat.
Alweer een boek over het kattencafe van Maddie. In dit boek krijgt Maddie een grotere rol in het politie onderzoek dan in voorgaande boeken. Dit maakt het voor mij ook gelijk ongeloofwaardiger omdat je als 'buitenstaander' niet zozeer wordt betrokken bij een moordonderzoek. Je mist daarvoor de opleiding en ook de trainingen.
Feit blijft dat het boek wel gemakkelijk weg leest. En voor mij was het ook wel leerzaam, want ik had nog nooit van 'hoarding' gehoord. Na even te hebben gegoogled kwam ik te weten dat het een verzamelstoornis was.
Het verhaal is op veel fronten ongeloofwaardig. Maar misschien daardoor wel leuk om te lezen.
De katten blijven een centrale rol spelen in de serie, maar in dit boek spant het wel de kroon. Zeer veel katten komen er in dit boek voor en de vraag is of ze wel allemaal zo gemakkelijk kunnen worden opgevangen als in het boek wordt geschetst.
De verhalen zijn echter zo opgesteld dat we nog heel veel boeken van het kattencafe zouden kunnen verwachten omdat er veel ruimte over blijft om variaties hierop te schrijven. Toch vind ik wel dat het met elk boek qua orginaliteit inlevert. Het lijkt een beetje op meer van hetzelfde.