De dood van Bunny Munro door Nick Cave
De meeste mensen kennen Nick Cave als zanger, maar deze multi getalenteerde man heeft ook een aantal romans geschreven, waaronder deze.
Aangezien ik groot fan ben van zijn muzikale talent werd ik ook nieuwsgierig naar zijn schrijverschap.
En het boek heeft mij niet teleurgesteld.
Het boek doet me denken aan die van Irvine Welsh.
Rauw en met humor schuwen beide schrijvers het niet de grenzen op te zoeken waar zij tegenaan schuren en heilige huisjes omver galloperen.
Daarnaast doet de relatie tussen de vader en de zoon mij heel erg denken aan het jeugdboek "Mathilda" van Roald Dahl, waarin de vader zijn sullige zoon de kneepjes van zijn vak probeert bij te brengen.
Een bizar verhaal over een salesman die na de dood van zijn vrouw de zorg over zijn 9 jarige zoon op zich moet nemen.
Iets wat moeilijk te rijmen is met het losbandige leven dat Bunny leidt.
Aan seks en drank verslaafd neemt hij het leven niet zo nauw, probeert hij bij ieder adres waar hij beauty producten aan de man brengt de vrouw des huizes tot seks te verleiden.
Maar nu moet hij zijn zoon mee op sleeptouw nemen, die gestaag wacht in de punto van zijn vader tot deze klaar is met zijn werkzaamheden.