Voor wie dieper in de geschiedenis van China wil duiken
Respect voor de schrijfster die in de huid gekropen is van Tzu Hsi, die als enige vrouw heeft geheerst vanaf de Chineze keizerlijke troon.
Een fictief verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten.
Een boek voor wie van geschiedenis houdt, en met name de geschiedenis van buiten Europa.
Ontzettend knap geschreven.
Voor mij was het ook wel weer een grote aanvulling op kleine feiten die ik ken, maar me nooit in de werkelijke achtergronden heb verdiept.
Zo had ik weleens gehoord van de " boksers opstanden" maar nooit geweten wat deze precies inhield.
En zo heb ik ook nooit geweten van een Chinese regentes.
De gehele geschiedenis wordt in roman vorm vertelt zodat het verhaal ook echt gaat leven.
Een jong meisje wordt geselecteerd als concubine binnen de poorten van de verboden stad.
Waar zij in de eerste instantie als derde rangs concubine binnen is gekomen, veranderd haar positie op het moment dat zij voor het enige keizerlijke nageslacht zorgt.
Wanneer de keizer sterft is zij de enige die voorbestemd is als keizerin- moeder te regeren op de drakentroon, in afwachting van de volwassen leeftijd van haar zoon. Tot die tijd probeert zij de wankele positie van haar dynastie te behoeden van een ondergang.