Een grappig, aandoenlijk en ontroerend debuut van Sarah Adler

Lezenmetlevy Lezenmetlevy
11 mrt 2024

Millicent (Millie voor vrienden) heeft een missie. Ze heeft haar beste vriendin, mevrouw Nash, beloofd dat ze haar zou herenigen met de vrouw op wie ze bijna tachtig jaar geleden verliefd werd. Helaas is mevrouw Nash overleden, maar daar laat Millie zich niet door tegenhouden. Ze is vastbesloten om haar vriendin een symbolisch lang en gelukkig leven te geven. Ze besluit daarom om, met drie eetlepels as van mevrouw Nash in haar rugzak, van Washington D.C. naar Key West te reizen. Een computerstoring gooit roet in het eten en haar vlucht wordt geannuleerd. “Gelukkig” komt ze op het vliegveld Hollis Hollenbeck tegen, een eveneens gestrande kennis. Samen gaan ze met de auto op pad richting Florida. Het wordt een roadtrip vol avonturen en een zoektocht naar ware liefde.

Wat een debuut van Sarah Adler! Grappig, aandoenlijk en ontroerend. Vlot geschreven en pakkend vanaf de eerste pagina. Door de heerlijk beeldende schrijfstijl heb je echt het gevoel dat je achter in de auto zit bij Millie en Hollis en meeluistert naar hun heerlijke gekibbel.

“Trouwens, ik trap niet in die ‘O, ik ben gewoon egoïstisch’-act van hem. Ik durf te wedden dat hij zelf in het geniep een cinnamon roll is, een pure goeierd; dat verbergt hij alleen om de een of andere reden onder een dikke laag… verbrande toast. “ - Millie over Hollis

Een boek over vriendschap, liefde en rouwverwerking en dat je zeker weten zult lezen met een lach en een traan.
Maar ook een verhaal over een man die stiekem een kaneelbroodje is en die ruikt naar regenachtige-dag-met-een-lievelingsboek-geur, kamikazeherten, Mexicaans-Italiaanse fusiongerechten en een flinke portie millicentisme.

Kortom ik heb ontzettend genoten van dit boek en vind het dan ook een echte aanrader. Absoluut nu al een van mijn favorieten deze zomer. Er is liefde na de dood is vanaf vandaag (11 juli) verkrijgbaar.

Dank je wel @aprilbooks.nl voor dit recensie-exemplaar

Meer recensies van Lezenmetlevy