Waan je in het oude Egypte met de bekendste farao: Cleopatra
‘Wij zijn Egypte en Egypte is ons. Soms moeten we opofferen wat ons dierbaar is. Maar Egypte moet leven. Altijd.’
Van jongs af aan ben ik altijd geïnteresseerd in het oude Egypte. Toen dit boek uitkwam en Harper Collins een oproep deed voor recensenten twijfelde ik dan ook niet lang.
Dit boek wordt verteld uit de ogen van Cleopatra. We lezen het verhaal dan ook uit haar perspectief en ze neemt eigenlijk jou als lezer mee door haar leven. Het verhaal is op feiten is gebaseerd maar er zullen zeker delen zijn die de schrijver zelf heeft ingevuld.
In het begin moest ik wennen dat er ook kleine opmerkingen gemaakt worden over als Cleopatra iets benoemd wat in de toekomst gebeurd.
Het boek leest zo weg, ik genoot van de setting en het verhaal zelf. Het oude Egypte, Cleopatra die opgroeit en farao wordt, Egypte bestuurd. Het kleine stukje fantasy die er in voorkomt over een gave van Egyptische goden. De liefde die zij voor haar land en volk heeft is bewonderwaardig. De schrijfster brengt dit heel goed over. Daarbij ook de tragedie die ze heeft doorgemaakt, het verlies van haar geliefdes. Je ziet haar echt veranderen door alles wat ze meemaakt. Hoe sterk ze wordt en weet hoe ze als heerser gezien wil worden.
Dit is een boek die geschikt is als je van het oude Egypte houdt, meer wil weten over Cleopatra met een kleine fantasy twist eraan.
Bedankt voor het recensie exemplaar Harper Collins