De wereld achter een koningshuis

Myfridayreads Myfridayreads
10 mrt 2026

Wat als je een jaar de tijd hebt om te beslissen of je de troon wil en daardoor koningin wordt. Dat is wat Alexandrina moet bepalen.

Rebecca Armitage schrijft een boek waarbij je als lezer wordt meegenomen in de wereld achter het koningshuis. Waarbij je leest over de druk die op iemand ligt als je deel uitmaakt van de monarchie. Als je gehele leven onder een vergrootglas ligt. Je moet nadenken over wat je eet, hoeveel je weegt, wat je doet en waar je voor staat want je weet maar nooit wanneer er iets in de roddelbladen staat. Het gaat over wie je kan vertrouwen in een huis waarbij iedereen wat wil. Een volk die je liever niet op de troon ziet en je de harten nog van moet winnen. Wat lijkt mij dat ontzettend zwaar.

Doordat het verhaal je meeneemt naar verschillende momenten in het verleden, begreep ik het karakter Alexandrina (Lexi) veel beter. Ik kan mij verplaatsen in haar schoenen en waarom het zo’n lastige keuze is die zij moet maken. Toch moest ik wel even als lezer continue kijken in welke tijd het hoofdstuk zich afspeelt. Bovenaan Gelukkig dat dit er boven staat.

De regels van een monarchie, de levenswijze worden mooi beschreven. Het boek is wel een slow burn, gezien het meer draait om de keuze die Lexi zal maken dan de liefde.

Het boek kabbelt rustig voort merk ik, dit moet je als lezer fijn vinden. Voor mij een 3,5 ster! Maar helaas kan dit niet op Hebban

Meer recensies van Myfridayreads