Een debuut waarvan ik heb genoten
Debuten vind ik altijd leuk – ik ben dan ook zonder de flaptekst te lezen in het boek gedoken. Het verhaal kent een rijke wereldbouw dat in zowel politiek, sociaal, religieus en geografisch opzicht prima was uitgewerkt. Interessante toevoegingen waren de interludes met achtergrondinformatie tussen de hoofdstukken door; dit voegde ook echt wat toe en was geen simpele infodump. Ik vond het verrijkend. De personages waren goed uitgewerkt, al vond ik zelf de vonken niet overspatten tussen de hoofdpersonen. Wat mij betreft was het verhaal net zo sterk geweest als ze niet voorbij een vriendschap waren gegaan. Er waren veel verschillende invalshoeken, dit was niet verwarrend, maar ook niet altijd even nodig. Hetzelfde gold voor enkele verhaallijnen, ik had het gevoel dat sommige wat abrupt gestart en beëindigd werden waardoor niet alles even relevant leek en het verhaal daardoor een beetje aan vaart inboette. Over het algemeen stak het plot echter goed in elkaar en ik heb zeker van het verhaal genoten.