Vlot lezend fantasyverhaal met intrigerende personages

Natascha van Limpt Natascha van Limpt
10 mrt 2023

RECENSIE VOOR FANTASYWERELD.NL

Lara intrigeerde mij al vanaf het begin: ze werd al meteen neergezet als een heel donker personage. Dat gaf haar iets unieks en ik was dan ook een beetje teleurgesteld dat de zaken toch anders in elkaar staken, al maakt dat haar wel menselijker. Ondanks de ietwat valse start vond ik haar sowieso wel een prettig personage om over te lezen. Ze is gewiekst, direct en haar ietwat sarcastische humor lag me ook wel goed. Haar worsteling met haar loyaliteit geeft haar diepgang en zelfs als je de uitkomst daarvan wel kunt voorspellen, was het toch interessant om te zien hoe ze steeds meer leugens onderzocht.

Haar tegenspeler Aren was ook een personage dat me wel boeide. Net als Lara heeft hij een scherp randje en doordat ze een beetje dezelfde humor hebben, leidt dat tot interessante interacties waarbij ik de chemie al snel voelde. Hoewel Aren al meteen niet het monster blijkt zoals dat Lara was ingefluisterd, wordt hij ook niet té soft en doet hij wat gedaan moet worden. Net als Lara kampt hij met voldoende dillema’s om door het hele verhaal heen interessant te blijven. De meeste van zijn besluiten kon ik goed begrijpen, zelfs al lag het er soms duimendik bovenop wat de consequenties zouden zijn.

Ondanks dat je van tevoren weet dat de twee voor elkaar zullen vallen, ontwikkelden de gevoelens geleidelijk en daardoor voelde het natuurlijk. Wat mij betreft had er wat minder nadruk mogen liggen op het feit dat ze elkaar zo verschrikkelijk knap vonden; ik vond de wellust van beiden wat minder overtuigend en het voelde daardoor een beetje clichématig. Toch hadden ze een leuke chemie die ook aan het einde van het boek nog niet verveelde.

Bekijk de rest van de recensie hier:

Meer recensies van Natascha van Limpt