gruwelijk genoten

Wanneer Marian wakker wordt ligt ze op de grond. Ze heeft koud en duidelijk nood aan water. Ze heeft geen weet wat er gebeurd is of van waar ze is. 1 ding is duidelijk ze is niet vrijwillig hier terecht gekomen en ze wordt hier duidelijk tegen haar wil vast gehouden. En waar is haar echtgenoot?
Plots komt er een man binnen die net als zij wordt vastgehouden tegen zijn wil. Hij is op zoek naar zijn echtgenote en blijkt de bekende Amerikaanse acteur Robert te zijn. Samen gaan ze op zoek naar hun partners en naar een uitweg. Ze doorlopen vele gangen, verdiepingen, deuren gaan open en toe, bloederige boodschappen verschijnen op de muren. Al snel wordt duidelijk dat ontsnappen niet zo simpel zal zijn. Ze worden letterlijk opgejaagd. Maar door wie en waarom?
Wanneer ze geconfronteerd worden met gruwelijk filmmateriaal wordt voor hun duidelijk wat er gaande is en dat elke minuut telt. Lukt het hun om hun partners te vinden, te redden en om te ontsnappen uit deze hel. Ik zou zeggen gewoon lezen dit boek.
Marit slaagt erin om dit alles zo gruwelijk onrealistisch neer te schrijven dat het op bepaalde momenten beangstigend realistisch lijkt. Het geheel leest vrij vlot en ik merkte bij mezelf regelmatig op dat mijn hartslag vaak de hoogte in ging van de spanning. Je kan niet anders dan meeleven met de angsten en de pijnen van de personages. Het einde is de kers op de taart en maakt voor mij dit verhaal compleet. Enige minpunt het verhaal is te kort maar toch heb ik gruwelijk genoten van dit E-book.

Meer recensies van Nathalie M Melis