Zoektocht

Nel Crea Nel Crea
15 mrt 2022

Alles is terloops.
Dit is het verhaal van de nu 49 jarige Johanna Zij is in Nederland geboren maar doordat haar vader bij Philips werkte en regelmatig naar het buitenland moest ging het hele gezin steeds mee.
Omdat het nu niet goed met haar gaat, zij kampt met een burn-out, heeft Q-koorts en een depressie, gaan we in het boek terug naar haar jeugd in Colombia, Argentinië en Brazilië. Zij heeft in al deze landen een aantal jaren gewoond en vertelt daar over.
De verschillende culturen, het mooie en warme van deze landen maar ook de kloof tussen arm en rijk.
Over haar vriendschappen, de scholen, de gezelligheid maar ook de pijn van het afscheid nemen en steeds weer opnieuw te moeten beginnen. Maar ook de dood van haar zusje Marjolein wat heel pijnlijk voor haar was. Zij vraagt zich af, wie ben ik, waar hoor ik thuis, waar is mijn huis.
Door middel van verschillende therapieën, gesprekken en vriendschappen met vluchtelingen krijgt zij steeds meer vat op haar eigen leven en probeert zichzelf te vinden.
Het is een boek van een zoektocht, vol emoties en menselijk gedrag, open, eerlijk en warm. Het leest prettig en hoewel het zwaar lijkt is dat het zeker niet.
Een klein boekje met een diepe impact.

Meer recensies van Nel Crea