Ga er maar voor zitten
“ Badgasten “ geschreven door Liz Ouwens.
De cover springt direct in het oog met een dame in een rode jurk met een prachtige tekening op haar rug.
De kleine Rosie heeft een zonnig leventje en groeit grotendeels op in de strandtent van haar opa en oma waar haar beide ouders werken.
Als dan de gasten Herman en Sonja ook komen genieten van zon, zee, strand en lekker eten wordt alles van de een op de andere dag anders voor de kleine Rosie.
Dan maken we kennis met de oudere Rosie die inmiddels eenenvijftig jaar is, een goede baan heeft als rechercheur en een warme band heeft met haar vader Anton.
Als haar vader dan zonder waarschuwing opeens van de aardbodem verdwenen lijkt is de ontreddering bij Rosie groot en zij geeft hem op als vermist.
Rosie gaat op zoek en via de aanwijzingen terug naar haar jeugd in Bergen om haar vader te vinden.
Zij komt terecht in een web van leugens en bedrog uit haar verleden. En zij vraagt zich af zijn haar herinneringen wel juist of toch niet helemaal, en is haar vader wel zo eerlijk geweest en wat heeft hij allemaal wel juist niet verteld.
Zij is van plan dit tot op de bodem uit te zoeken en gaat daarbij grondig te werk.
In deze psychologische roman komen heel wat menselijke thema’s aan bod zoals: Liefde, haat en vertrouwen dit maakt het boek heel levensecht en is beeldend geschreven. Je ruikt de zee en voelt de wind
Het zijn korte hoofdstukken en de spanning wordt goed opgebouwd.
Het plot, daar moet je wel even goed bij nadenken maar dan heb je ook wat.
Heden en verleden wisselen elkaar naadloos af en als je het boek eenmaal dicht slaat zeg je wauw en moet je het wel allemaal even laten bezinken.
Het zijn korte hoofdstukken en de spanning wordt goed opgebouwd.
Het plot, daar moet je wel even goed bij nadenken maar dan heb je ook wat.