Advertentie


Twee hartsvriendinnen Anita Leone en Ciulia Masca zijn geboren op dezelfde dag in Borgo di Dento een klein boerendorpje in Italie.
Beide hebben een aantal wensen en verlangens in hun leven maar werken nu heel hard in de spinnerij, het leven is zwaar voor de meisjes.
Dan besluit Ciulia totaal onverwacht en zonder afscheid te nemen naar Amerika te gaan het land van de onbegrensde mogelijkheden, zeker voor die tijd was dat een moedig besluit.
Afwisselend wordt het leven van Anita en Ciulia beschreven.
De liefdes, de vriendschappen, de rouw en de familiebanden, heftige thema’s die door het boek verweven zijn. De vrouwen met hun sterke karakters, zichzelf niet sparend en altijd zorgend voor de ander.
De oorlog trekt ook een zware wissel op de beide families en deze wordt zeer gedetailleerd beschreven in het boek. Dit is een interessant stukje geschiedenis.
Na vijf en veertig jaar komt Ciulia met haar zoon terug naar Borgo di Dento op zoek naar haar verleden en haar vriendin Anita.
De vraag is: Waarom ben je terug gekomen Ciulia ?
Dit is een realistisch verhaal over hoe het er in die tijd aan toe ging maar ook over de veerkracht en moed van de mensen.
Het boek is verdeeld in drie hoofdstukken en leest prettig. In het begin is het wel even wennen in welk land je nu weer zit, maar het is niet storend.

Reacties op: Boeiend familie epos

14
Een verloren vriendin - Raffaella Romagnolo
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker