Het is niet altijd wat het lijkt
“ Gouden kooi “ geschreven door Julienne Brouwers.
Dit is het tweede deel van de Amber de Wit serie wat garant staat voor een flinke dosis spanning.
Als Laurien op haar werk wordt gebeld door de school van haar dochter met de mededeling dat ze niet is gekomen is alles in rep en roer. Laurien gaat direct naar huis en doet een gruwelijke ontdekking die haar helemaal van slag brengt.
In de Wassenaarse villawijk waar Laurien, haar man Boudewijn en de kinderen wonen is geen nee te koop.
Ook in hun vriendenkring lijkt alles pais en vree, maar is dit wel zo ?
Forensisch rechercheur Amber de Wit en haar collega John worden direct op de zaak gezet.
Steeds meer komen Laurien en John erachter dat schijn bedriegt en komen zij tot verrassende inzichten.
Het onderzoek loopt niet echt soepel, niemand kan, wil of mag iets zeggen dit tot grote frustratie van Amber. Na gedegen DNA onderzoek blijkt er toch een klein lichtpuntje te zijn.
Gaat het ze lukken of is dit weer een spoor wat dood loopt.
Laurien is van beroep journalist en haar nieuwgierigheid om de dader op te sporen is groot dit tot ergernis van anderen.
Sterke personages, goed beschreven waarbij vrouwen een belangrijke rol spelen. Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Laurien en Amber elk op hun eigen manier
Tijdens het lezen kom je er achter dat de titel precies bij het boek past.
Het plot is best heftig en ik had het een beetje zien aankomen maar het bleek toch net iets anders te zijn.
Het is spannend van de eerste tot de laatste bladzijde waarbij de emoties voelbaar zijn. Het leest prettig en vlot met korte hoofdstukken
Nu vol ongeduld wachten op het volgende deel van deze serie, ik kan mij er nu al op verheugen.
Ook in hun vriendenkring lijkt alles pais en vree, maar is dit wel zo ?
Gaat het ze lukken of is dit weer een spoor wat dood loopt.
Tijdens het lezen kom je er achter dat de titel precies bij het boek past.