Het psychisch lijden van de mens

Nel Crea Nel Crea
17 apr 2023

“Onzichtbaar Paar “ geschreven door : Dries Gilliaert.
Het is mijn eerste boek van deze Belgische schrijver en dus nieuwsgierig om het te lezen.

Om direct met de deur in huis te vallen de cover is heel mooi en kleurrijk. Na het lezen van het boek begrijp je de titel en de cover nog beter.
Het verhaal neemt je mee in de hoofden van mensen met een psychische aandoening van verschillende aard.
Wat zij voelen, denken en hun strijd, maar ook hoe er door de buitenwereld tegenaan gekeken wordt.
Tussen de verhalen door staan er prachtige gedichten die betrekking hebben op het verhaal en soms niet altijd te begrijpen zijn.
De inleiding is vrij lang en dan volgen er drie delen. Het is confronterend om te lezen wat er allemaal in de geest van mensen omgaat. Eerst denk je, wil ik dit allemaal wel weten maar eenmaal goed in het verhaal is het lastig om te stoppen.
Er staan prachtige zinnen in het boek zoals :
“Het deurslot van mijn ziel was kapot, verbrijzeld.”
“ In de voorste hal van mijn brein wakkerde een vuurtje aan “
“ Duizenden insecten graven in zijn hersenkamer “
Hoewel het onderwerp zwaar is , is het boek dat zeker niet en straalt er een zekere blijheid vanuit. De schrijfstijl is wel even wennen en loopt niet altijd even vloeiend maar dat heeft ook zijn charme
Ik heb het boek met veel interesse gelezen

Meer recensies van Nel Crea