Op zoek naar vebinding
“ Tranen van een Feniks “ geschreven door Ema Sindelarova.
Deze voor mij nieuwe auteur is geboren in Tsjechië achter het toenmalige ijzeren gordijn en woont sinds 1991 in Nederland.
Emma groeit op bij haar strenge en veeleisende ouders. Zowel fysiek als mentaal worden er zware eisen aan haar gesteld.
Het is een slim kind en al snel heeft zij door dat het thuis niet meer gaat en probeert daar weg te komen. Via een chatsite ontmoet zij een Nederlandse man, trouwt met hem en gaat mee naar Nederland.
Daar aangekomen blijkt niets van wat haar is voorgespiegeld waar te zijn en ook het cultuurverschil is confronterend.
Zij besluit het heft in eigen handen te nemen en met heel veel vallen en opstaan gaat het redelijk goed met haar. Zij heeft drie kinderen van verschillende mannen waar zij dol op is en zorgt goed voor hen.
Emma is vooral op zoek naar verbinding in haar leven en dit mist zij op dit moment heel erg. Zij is dol op dansen en door het dansen van de tango probeert zij toch verbinding te zoeken.
Emma is gek op mannen en er is niet een man goed genoeg om aan haar behoeftes te voldoen. Steeds blijkt gebrek aan communicatie en anders denken de doorslag te geven voor weer een gestrand huwelijk. Zij vecht zich op allerlei vreemde manieren door het leven, ontziet zichzelf niet en voelt zich regelmatig onbegrepen.
Het boek is chaotisch net als Emma zelf mede door haar turbulente leven. Het is interessant om te lezen hoe het binnen relaties werkt en of men elkaar juist wel of niet vindt.
Alles wordt recht voor zijn raap beschreven met soms een rauw randje. Het is beeldend en tevens wat onwerkelijk.
Zelf weet ik niet goed wat ik van dit boek moet denken, het is zeker niet slecht maar niet echt mijn stijl.