Vol spanning en emoties!

Nienke Nienke
30 mrt 2026

Vorig jaar las ik The First to Fall en ik vond dat einde echt enorm illegaal. Ik zat reikhalzend uit te kijken naar het vervolg, want geloof me, na dat einde moest ik gewoon verder met deze duologie.

In Love at Last gaat verder waar The First to Fall eindigt en geeft ons meer inzicht in wat er nu precies gebeurd is in de periode van het ongeluk op de Felsenhimmel. Ik vond deze extra informatie ontzettend fijn en tegelijkertijd ook erg pijnlijk. Ik begreep bepaalde keuzes namelijk enorm. In dit deel had ik ook echt veel meer een band met alle personages. We krijgen een duidelijk achtergrondverhaal en een mooie afsluiter en dat vond ik erg prettig.

Dit verhaal zit vol spanning en emoties, met daarnaast de nodige romantiek. Dit boek is allesbehalve leuk. Het is rauw, oneerlijk en op bepaalde momenten wilde ik mensen door elkaar schudden. Daarnaast wil ik waarschuwen dat er scenes aan bod komen die absoluut niet prettig zijn om te lezen, dus lees voor het lezen de trigger warnings.

De tegenstrijdigheid van de personages vond ik erg goed gedaan en ik leefde echt enorm met ze mee. Ik denk dat ik dit deel zelfs nog beter vond dan deel 1, omdat dit verhaal dieper gaat en emotioneler is.

De slowburn tussen Verena en Mattia is erg prettig om te lezen en vond ik zeker niet te traag. Het paste perfect bij het verhaal en hun interacties zijn erg leuk om te lezen. De verschillende perspectieven dragen ook echt bij aan de gelaagdheid van het verhaal.

De Red Summer serie is een meeslepende en mooie duologie dat zich focust op realistische onderwerpen. Het laat zien dat liefde op onverwachte momenten kan komen en dat het leven allesbehalve makkelijk is. In Love at Last is een waardige afsluiter van deze duologie en heeft mij met veel emoties achter gelaten.

Enorm bedankt voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening, uitgeverij Luitingh-Sijthoff!

Meer recensies van Nienke