Nooit te laat om te lezen
Toen dit boek - in 2001 - uitkwam, was ik van plan het te lezen. Door omstandigheden is dat er steeds bij gebleven. Tot ik het nu als ' Nederland leest'-boek alsnog in handen kreeg. En wat is het mooi! En wat vind ik het jammer dat ik het toen nog niet gelezen heb!
Als inwoner van Heerenveen vond ik het heel leuk om te lezen over de LeRoy-tuinen. Mooi om te lezen dat hij ook toen al veel invloed had op tuinders in een heel ander deel van Nederland. Nog meer verrast ben ik door de herinneringen aan Texel, aan Sarrasani! Geweldig om dat tijdsbeeld van die kant te lezen en beleven. Omdat ik op Texel geboren en getogen ben (maar destijds nog net te jong was om het te beleven, heb ik dit met veel plezier gelezen. Kortom: ik vind het een prachtig boek, vanwege het tijdsbeeld, de manier waarop het opgeschreven is, misschien is het sentiment maar ik genoot! Ja, het is een tijdsbeeld, maar hoe prachtig en zorgvuldig gedaan. Ook na twintig jaar (misschien juist na die twintig jaar.....) een dikke pluim voor de schrijfster!!