Aangrijpende roman met elementen van een thriller

Nynke Nynke
4 mrt 2021

Eric Corton kennen we vooral als dj en acteur, maar met dit boek bewijst hij dat hij ook een verdienstelijk auteur is. De titel van dit boek past perfect. Mist slaat zowel op de situatie waarin de hoofdpersoon zich bevindt die alles beleeft in een alcoholische waas. Ook slaat het op de familiegeheimen en tenslotte geldt het ook voor de toenemende mist in het hoofd van de vader van de hoofdpersoon. Alzheimer krijgt hem steeds meer in zijn greep.

Louis heeft een film uitgebracht die heel succesvol blijkt te zijn bij het publiek. Hij heeft hier flarden van dromen of herinneringen in verwerkt. Al snel wordt hij benaderd door een vrouw die denkt dat de moord in de film geen fictie is. Het is de start van een zoektocht naar de waarheid over het verleden. Louis houdt zich in het leven overeind ondanks of dankzij de drank. Ook de auteur heeft in het verleden geworsteld met alcohol. De manier waarop hij Louis neerzet, komt echt binnen. Subtiel is de rol van de zoon die de zorgende rol op zich neemt en probeert nog enigszins de grenzen te bewaken. Toch is zijn liefde zo groot dat hij zijn vader niet loslaat. Dat niet loslaten speelt ook in de generatie boven Louis. Naarmate het verhaal vordert, blijkt dat zijn jeugd en de relatie met zijn vader problematisch was. Ook hij blijft naar zijn vader toegaan en voor hem zorgen nu hij die zorg steeds meer nodig heeft.

Mist is een aangrijpende roman met elementen van een thriller in zich. De personages sluit je in je hart, inclusief hun bijbehorende worstelingen.

Meer recensies van Nynke