Beschrijving kwam niet overeen met verwachting
Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden op Reaper’s Rock, wordt Rechercheur Elin Warner wordt naar het yogapaviljoen gehaald. Alles wijst uit op een ongeluk. Maar het slachtoffer was geen gast - het was helemaal niet de bedoeling dat ze op het eiland zou zijn. Als de volgende dag een gast verdrinkt bij een duikincident, begint Elin te vermoeden dat er niets toevalligs aan deze sterfgevallen is. Maar waarom zou iemand zich op de gasten richten en wie is er nog meer in gevaar? Er wordt gezegd dat Reaper’s Rock een duister verleden heeft, herhaalt deze geschiedenis zich?
Bij de beschrijving van Het resort krijg je gelijk hoge verwachtingen. Het verhaal start met een luguber proloog en zet die grimmige en angstaanjagende vibe neer. Na het proloog val je in het verhaal, wat al begonnen lijkt te zijn. Daardoor word je gelijk bekogeld met veel namen, plaatsen en situaties. Dat is wat veel om te volgen en dus moet je je best doen om de rode draad van het verhaal te vinden. Uiteindelijk lukt het om wat grip te krijgen op het verhaal.
Maar dan na zo’n 100 pagina’s begint het wat saai te worden en kostte het mij moeite om door te lezen. Ik had zelfs momenten dat ik twijfelde om dit boek uit te lezen, maar ik wilde toch weten wat er was gebeurd en wie de moordenaar was. De ontknoping was prima om te lezen, maar toch misschien niet de moeite - als je hetzelfde ervaart als ik - om je door het boek heen te worstelen.
Je volgt het verhaal vanuit verschillende personages: de vriendengroep en het rechercheteam - met Elin die je kunt kennen uit Sarah Pearses vorige boek. Het wisselen van personages was wat veel en als je net het ene volgde, dan switchte je alweer naar het volgende. Dit voelde wat rommelig en zoals ik eerder zei: ik kreeg maar geen grip op het verhaal, waardoor ik er maar niet lekker inkwam en ook de emoties niet voelbaar waren. Los van het veelbelovende lugubere proloog.
Voor mij was het dus echt heel jammer dat de beschrijving niet overeenkwam met mijn verwachting en het veelbelovende begin van Het resort. Ik miste dat het verhaal me echt greep en dat ik me echt in het verhaal gezogen voelde, de hoeveelheid en het switchen van personages was wat veel. Persoonlijk is dit verhaal voor mijn geen aanrader en is de ontknoping wel prima om te lezen, maar denk ik dat er leukere boeken zijn.
Note: dit is uiteraard mijn mening en het kan zeker zo zijn dat andere lezers dit boek totaal anders ervaren.
2,5⭐️