Advertentie

Noa en Amber, zijn stiefkinderen van Lynn van Waasdorp en zitten achterin de door Lynn bestuurde auto vreselijk te klieren. Daardoor wordt Lynn afgeleid en raakt zij betrokken bij een aanrijding. Door de klap van de aanrijding schiet Amber naar voren en raakt licht gewond. In het ziekenhuis komt Matthew Smith, de vader van Noa en Amber. Matthew is aangeslagen over wat zijn dochter is overkomen. Maar in het ziekenhuis vraagt hij niet aan Lynn hoe zij zicht voelt. Het huwelijk leek zo goed. Voor hun trouwen heeft Matthew nog aan Lynn gevraagd of zij het met twee beginnende pubers wel aan zou kunnen. Maar nu, na drie jaar voelt Lynn zich voortdurend moe en bedrukt. Matthew stelt aan Lynn voor het wat rustiger aan te doen.

Lynn wordt gebeld door Bob de Knecht. Bob is beheerder van een vakantiepark in Drenthe. Op dat park bevindt zich een chalet dat van Lynn haar tante Bella is. Op enig moment is Bella onverwacht verdwenen en daardoor staat het chalet op het park te verpieteren. Volgens Bob is dat niet goed voor het park. Aan Lynn vraagt Bob om met betrekking tot het chalet actie te ondernemen. Daar moet Lynn nog over na denken.

Nadat Matthew onverwacht met zijn kinderen naar zijn moeder in Leiden vertrekt en Lynn alleen achterlaat, komt uit onverwachte hoek hulp. Hester, de moeder van Lynn, steekt niet onder stoelen of banken dat zij Matthew niet mag. Zij stelt voor om een tijdje in de bungalow van haar zus Bella te gaan wonen en daar een biografie over haar te gaan schrijven. Destijds was Bella een gevierde TV-kok, en werden de door haar tante gepresenteerde tv-kookprogramma’s in de bungalow opgenomen. Op het voorstel van haar moeder gaat Lynn in. Toch heeft Lynn de indruk van haar moeder iets voor haar verzwijgt.

Bij Bob haalt Lynn de sleutels van de bungalow op. Hij vertelt dat een van de nabij gelegen bungalows permanent bewoont wordt door Sjouk. Als Lynn een keer door Sjouk wordt uitgenodigd, vertelt Sjouk dat zij in het verleden bij de politie heeft gewerkt aan een misdrijf die in de buurt van het park heeft plaatsgevonden. De dader is echter nooit gevonden.

Lynn krijgt van Matthew te horen dat haar moeder in haar huis blijkt te zijn overvallen en meegenomen. Ter plaatse heeft de politie bloedsporen aangetroffen. Sjouk verneemt het bericht van Lynn en zet Sjouk aan het denken. En daar blijft het niet bij.

BASTA! (2019) van JET VAN VUUREN, is een genoegen om te lezen. Het heeft alles in zich. Intriges, leugens, bedrog, spanning en heel veel angst.

Reacties op: Angst, veel angst.

137
Basta! - Jet van Vuuren
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker