Zij was een gevangene van haar wrok.

Peter Marks Peter Marks
2 apr 2026

Er ontstaan strubbelingen tussen twee zussen Claire en Demi. Beide zussen groeien op in een gezin waar geweld door de vader die teveel dronk niet wordt geschuwd. De vraag is of het nog goed komt tussen de twee zussen.
Claire doet er alles aan om haar zusje Demi te beschermen. Eén keer gaat dat fout en dat drijft een wig tussen hen. De vraag doet zich voor of het weer goed komt. Om daar achter te komen zul je het verhaal moeten lezen. Wat ik je zeker aanraad. Het verhaal bevat bloedstollende passages.

Op enig moment is Demi verdwenen. Claire stelt alles in het werk om haar zusje te vinden en komt tot de ontdekking dat femicide in Brazilië waar Demi verblijft alom aanwezig is. Op zoek naar haar zus krijgt Claire hulp uit onverwachte hoek.

DE STERKSTE ZUS werd geschreven door ANGELIQUE HAAK en in 2025 uitgegeven bij Uitgeverij HarperCollins Holland, Amsterdam. Een uitzonderlijk goed geschreven mooi indrukwekkend verhaal dat leest als een thriller. In haar nawoord schrijft de auteur onder andere: ”Met dit boek heb ik geprobeerd een balans te vinden in het vertellen van een spannend verhaal en het aankaarten van een groot maatschappelijk probleem in de hoop zo een klein steentje bij te dragen aan het creëren van meer bewustzijn over de omvang van de tragedie die femicide heet, wereldwijd én in Nederland”. Naar mijn mening is Angelique Haak daar uitermate in geslaagd.

Meer recensies van Peter Marks