Advertentie

Special FBI agent Atlee Pine kan het niet verkroppen dat de dader van de ontvoering van haar zesjarige tweelingzusje niet opgespoord is. Zo ook niet dat het zusje tot heden niet gevonden is. Atlee vermoedt enige betrokkenheid van Daniel James Tor. Vanwege soortgelijke misdrijven is Tor tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld en is daartoe opgesloten in ADX Florence, waar Atlee hem een bezoek brengt.

Na dat bezoek verlaat Atlee de gevangenis en ontvangt zij een amber alert. Het betreft de ontvoering van een meisje. Zij treft het. De gesignaleerde pick-up komt haar tegemoet. Na een korte achtervolging, rijdt de bestuurder van de pick-up zich klem. Atlee ziet dat hij een klein meisje bij zich heeft. Ondanks dat de man gewapend is, weet Atlee de man te overmeesteren en het kind te bevrijden. Atlee is zich bewust dat zij vanwege haar frustratie buiten gewoon proportioneel geweld heeft toegepast en heeft daar spijt van. Zij vreest voor haar carrière. Maar gelukkig loopt het met een sisser af.

In Andersonville gaat Atlee op zoek naar het verleden en bezoekt zij daar met assistente Carol Blum, haar ouderlijke woning, waaruit haar zes jarige kleine tweelingzusje Mercy toentertijd was ontvoerd. De ontvoerder zag ook nog kans om de schedel van Atlee ernstig te beschadigen. Met spoed werd zij toen naar een ziekenhuis gebracht. Pas later hoorde Atlee wat er was gebeurd. Andersonville betreft een vrij kleine, toeristische plaats. Na het bezoek aan die woning ontmoet Atlee mensen die haar ouders gekend hebben en probeert via hen iets over het verleden te weten te komen. Tijdens de gesprekken krijgt Atlee voor haar onthutsende informaties.

De zoektocht naar het verleden, wordt verstoord wanneer er in Andersonville een dode vrouw wordt gevonden. Al gauw vermoedt Pine dat dit met een seriemoordenaar te maken heeft. Zij biedt de plaatselijke politie informeel haar diensten aan. Dat wordt in dank wordt aangenomen. Het vermoeden dat er een seriemoordenaar aan het werk is wordt bevestigd. Meerdere personen worden dood aangetroffen. Zij blijken opzettelijk gedood te zijn. Pine wordt hierdoor gedwongen haar aandacht te verdelen over de recente moorden en de zoektocht naar het verleden.


ÉÉN MINUUT VOOR MIDDERNACHT van DAVID BALDACCI, zijn eigenlijk twee verhaallijnen die bij elkaar passen. Goed geschreven. Wat je van Baldacci mag verwachten. Het open einde verlangt je naar een vervolg.


Reacties op: Gewoon goed.

111
Eén minuut voor middernacht - David Baldacci
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker