Advertentie

In 1962, de tijd van de Koude Oorlog, wilde president Chroesjtsov van de Sovjet-Unie raketten op Cuba plaatsen. President Kennedy van de VS, zou dat ten koste van alles verhinderen. Een nucleaire dreiging volgde. Het was ook een tijd vol van leugens en verraad. Dat ondervond het echtpaar Allan en Joan Trewin. Als diplomatenechtpaar verbleven zij vaak in Moskou. Echter gedurende vakanties en momenten van verlof, bevonden zij zich in hun landhuis Boskenna in Cornwall. Daar vond op enig moment een vreselijk drama plaats, waarbij Allan de dood vond.

In 2018, lag Joan Trewin Russell in Boskenna op sterven. Een reden voor Diana Trewin en haar dochter Lottie, met spoed naar Boskenna te gaan. Met hun eigen problemen en vragen kwamen zij daar aan. Diana was oorlogscorrespondent en had over de wereld gereisd. Diana had echter geen goede band met haar moeder. Lottie daarin tegen wel. Zij had zelfs een sterke band met haar oma. Op het sterfbed van Joan probeerde Diana achter een geheim te komen. Namelijk naar de werkelijke reden waardoor haar vader was overleden. Als journalist was zij immers gewend te interviewen. Moeizaam ligt Joan een klein tipje van de sluier op. Maar niet aan Diana.

HET PAD NAAR DE ZEE (2020), geschreven door LIZ FENWICK, speelt zich af in de jaren 1962 en 2018. Het verhaal is boeiend en goed geschreven.
Uit het dankwoord van de auteur blijkt dat veel mensen een rol hebben gespeeld bij de totstandkoming van “Het pad naar de zee”. Zij had veel inspiratiebronnen. Zoals het dagboek van haar schoonmoeder. Waarin veel aantekeningen van alle feesten en diners geschreven waren. Zelfs familie diners werden nagedaan zoals die zich in de jaren zestig hebben afgespeeld. De auteur toont zich dankbaar met het resultaat.
Reacties op: Een tijd vol leugens en verraad.

137
Het pad naar de zee - Liz Fenwick
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners