Advertentie

Waarom ziet deze vrouw in die saaie outfit er zo verdomd sexy uit, vraagt Jochem Nijhoff zich af als hij Hannah Laarmans bekijkt die bij hem komt solliciteren.
Jochem, leidt als advocaat een succesvol leven. Het is hem er alles aan gelegen om alles op rolletjes te laten lopen. Hij wil Jan Dirk van Leeuwen, zijn studievriend, herinneren aan een komend lustrum van hun jaarclub: Sol Iustitiae Illustra Nos en belt hem op. Met een bekakt stemgeluid zegt Jochem: ”Van Leeuwen, kerel, hoe is het met je?” Na wat geleuter nodigt Jochem zijn “vriend” uit voor het vieren van het vijfde lustrum in zijn buitenverblijf. Hetzelfde verblijf waar Hannah als poetsvrouw moet werken, waarvoor zij inmiddels door Jochem is aangenomen. Voor Hanna is het niet zomaar een klus. Wat zij daarmee voorheeft zal gauw duidelijk worden.

De vriendenjaarclub bestaat uit Jochem, Pieter Schouten, Dirk Jan van Leeuwen, Floris van Haasteren en Adriaan Broos.
Als Jochem verneemt dat Adriaan vanwege de val van een paard in coma ligt, gaat hij met de overige “vrienden” met veel schroom op ziekenbezoek. Dan ontvangt Jochem wel een heel raar appje. Hij leest: “Vijf stoute jongetjes spelen samen een spel. Eentje gaat er paardrijden en wordt voorgoed onwel.”
De politie verricht een onderzoek naar de verdachte omstandigheden waardoor Adriaan van zijn paard is gevallen. Tijdens het ziekenbezoek van de vrienden, overlijdt Adriaan.

Ondanks het gemis van Adriaan, besluiten de overig vrienden het lustrum door te laten gaan. Met veel gebral komen zij samen in het buitenverblijf van Jochem, waar zij zich te buiten gaan aan veel eten en drank. Onverwacht komt Pieter daar te overlijden. Hoewel Pieter al ziek was en zich in een rolstoel voortbewoog, komt zijn overlijden toch onverwacht. Een nieuw appje verschijnt: “Vier stoute jongetjes spelen samen een spel. Eentje gaat er slapen en wordt voorgoed onwel.” Dat doet de overgebleven vrienden vrezen voor een dergelijk lot. Inmiddels heeft Jochem spijt als haren op zijn hoofd, dat hij het lustrum in zijn buitenhuis is gaan vieren.

LIEGBEEST van auteur JET VAN VUUREN, betreft een blinkend, goed geschreven verhaal met leuke speelse zinnen over een clubje arrogante, zelfverzekerde corpsballen. Degenererend laten zij zich uit over vrouwen en “burgermannetjes”. Nee, daar maak je geen vrienden mee.

Reacties op: Vijf stoute corpsballen.

237
Liegbeest - Jet van Vuuren
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker