Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

De president van de VS stond voor een groot dilemma.

Peter Marks 23 januari 2024
Op een locatie in de Verenigde Staten van Amerika dat Mount Hood werd genoemd bevond zich in het bos een bijzondere woongemeenschap. Daar waren de zestienjarige Tennant Riggin en haar achtjarige zusje Sophie bezig omde door Tennant gezette vallen te inspecteren. Toen een oorverdovende geluid begon werden de kinderen door hun ouders in de kelder van de boerderij van Bill McAuliffe ondergebracht. Zij waren verbaast dat hun ouders daar niet bij kwamen. De kelder was, nadat het geluid was verstomd, een puinhoop. Met een bijl lukte het Tennant een luik van de kelder te openen. Tot verbazing zagen beide meisjes dat er van hun dorp niets meer over was. Algauw zou blijken dat zij de enige overlevenden waren van een verschrikkelijke gebeurtenis.

Maar het zou niet bij dat dorp blijven. Het mysterie van dat oorverdovende geluid zou zich over meerdere steden in de VS uitrollen met een alles vernietigende kracht tot gevolg. Dat bijna alle bewoners van een dorp zomaar waren gedood door het gebruik van iets onbekend kreeg bijzondere aandacht van de Amerikaanse defensie. Een team van deskundigen werd gedropt op een geheime locatie van waaruit het onderzoek, naar de geheimzinnige oorzaak van het verdwenen dorp met de dode bewoners, werd ingesteld. Ging het om een aanval van een onbekend wapen of was er iets anders aan de hand? Steeds werd er gesproken over anomalie oftewel een feit, of verschijnsel dat niet verklaard kon worden. Het was aan het team om verder onheil te voorkomen.

OORVERDOVEND werd geschreven door JAMES PATTERSON & J.D.BARKER en in 2022 uitgegeven bij Meulenhoff Boekerij bv, Amsterdam. De auteurs moeten wel over een zeer rijke fantasie beschikken om een boek als Oorverdovend te kunnen schrijven. Aan de schrijfstijl valt niets af te doen. Het is een heel bijzonder en tevens een ongeloofwaardig verhaal. Als lezer vond ik het klinkklare onzin. Een verfilming zou een prachtige horrorfilm kunnen worden.


Reageer op deze recensie

Meer recensies van Peter Marks

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.