Bezint eer je begint.

Peter Marks Peter Marks
27 mrt 2021

Zou jij, terwijl je in een sneeuwstorm over een weggetje rijdt, een daar op het wegdek liggende man helpen? Denk daar maar eens over na, want dat deed Sophie Hofman niet. En dat kwam haar duur te staan.

Sophie had zich laten overhalen om de verstandelijk beperkte broer van haar ex vanuit een zorginstelling, waar hij woonde, op te halen. Op zich niets mis mee, ware het niet dat zij onderweg naar huis, terwijl het sneeuwde, “iets” op de weg zag liggen. Even vroeg Sophie zich af of ze zou stoppen. Ze besluit het toch te doen. Er ligt een man. Nadat die man ogenschijnlijk eerst half dood leek, kwam hij onverwacht omhoog met een mes in zijn hand, waarmee hij Sophie bedreigde. De man was gewond en riep: “Help mij”. Voor Sophie zat er niets anders op dan de man, min of meer onder dwang, met haar auto naar haar vader, die huisarts is, te brengen. Sophie vernam dat hij een ontsnapte gevangene was. Dat de man de hulpverlening niet waardeerde, bleek al gauw toen hij de vader van Sophie en de broer van haar ex in een kelder opsloot en Sophie als gegijzelde aan hem overgeleverd was.

OP HET VERKEERDE MOMENT (2020), werd geschreven door HELEEN SMIT.
Op de achterkant van het boek vermeldt recensent Moon Kager van Mustreads or not het volgende: “ Heleen Smit weet je met haar intrigerende thriller in te pakken, de overtuiging spat van de bladzijdes af en wegleggen is geen optie!” Daar sluit ik mij helemaal bij aan. Inderdaad een knap staaltje voor een debuut. Om het helemaal te snappen moest ik de laatste bladzijden twee keer lezen.

Meer recensies van Peter Marks