Advertentie

Oliver Stone. Ze kwamen hem halen. Vier mannen gekleed in een pak in een zwarte Cadillac. Ze zetten hem op de achterbank. Hij voelde de gespierde armen van de mannen waartussen hij zat. Hij werd gevoerd naar het centrum van de macht. Daar vernam Oliver van James Brennan, president van de VS dat er een probleem was. De president vroeg zijn hulp in verband met door Russen geleide drugsdistributie in het oostelijk halfrond.

De volgende avond bevond Oliver zich in de buurt van het Witte Huis, waar een officieel diner net was afgelopen. In het nabij gelegen Lavayette Park zag Oliver een vrouw op een bank zitten. Zij droeg een zwarte broek en een witte jas. Naast haar stond een grote tas. Oliver vond dat vreemd. De vrouw was daar niet alleen. Meerdere mensen vielen Oliver op en hoewel hij het vreemde gedrag van deze mensen gadesloeg, werd hij toch nog onverwacht verrast door een bomexplosie. Vermoedelijk gericht op de premier van Engeland, die daar net het Blair House betrad. Oliver werd daarbij ook omver geblazen. Gewond aan zijn hoofd komt hij bij kennis in het ziekenhuis. Doordat de Britse premier zich al in Blair House bevond, ontsprong hij de dans. Maar wie had het op de Britse premier gemunt? Daar moet Oliver samen met Mary Chapman, medewerkster bij MI6, achter zien te komen.

Wanneer er een terrorist in beeld komt gaat het fout. Heel fout. Oliver komt daarbij in de knel. Gelukkig is er De Camel Club. Bestaande uit vrienden van Oliver en waar hij zelf ook deel van uitmaakt. Zij gaan hem helpen.

RECHTELOOS (2010) VAN DAVID BALDACCI is, wat je van Baldacci mag verwachten, goed geschreven. In het begin langdradig, maar uiteindelijk komt het langzaam op stoom.
Op de cover staat vermeld:” Bij de naam David Baldacci moet gedacht worden aan een status als die van John Grisham.” Status ja, maar niet dezelfde schrijftrant.

Reacties op: Geschonden vertrouwen.

129
Rechteloos - David Baldacci
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners