Advertentie

Charlotte heeft geen makkelijke jeugd gehad. Toch ziet zij kans om iets van het leven te maken. In het bijzonder als zij in een steeg een zwaar gewonde man aantreft. Het is dezelfde man die Charlotte zojuist met een date in een café aantrof. Zij belt onmiddellijk het gebruikelijke alarmnummer. Met hulp van degene die zij aan de telefoon krijgt begint zij met reanimeren. Charlotte gaat in op het verzoek van ambulancepersoneel om mee te rijden naar het ziekenhuis. Daar wordt de man, die Luke Burley blijk te heten, in comateuze toestand op de IC opgenomen. Als de ouders van Luke, Jenny en Stephen Burley in het ziekenhuis arriveren, wekt Charlotte de indruk Luke zijn vriendin te zijn. Jenny en Stephen zijn daarvan onder de indruk en slikken dat voor zoete koek.

Dit in tegenstelling tot Rebecca, de zus van Luke. Vanaf het begin heeft Rebecca haar twijfels over de integriteit van Charlotte en haar bedoelingen. Daarom stelt Rebecca alles in het werk om achter de ware identiteit van Charlotte te komen.

Ondertussen sluiten Jenny en Stephen Charlotte in hun armen en gaan daarin zo ver dat zij Charlotte in hun woning onderdak bieden. Charlotte doet op haar beurt alles om Jenny zo veel mogelijk te pleasen en Stephen het naar zijn zin te maken.

Naar de oorzaak van Luke zijn verwondingen wordt door de politie een onderzoek ingesteld. Hoewel vermoed wordt dat er sprake is van een dader, leidt het onderzoek op korte termijn niet naar een oplossing.

Rebecca, haar vriend Brendan tevens compagnon dragen kennis van een lood zwaar geheim, waarvan Luke ook op de hoogte was. Als Charlotte meent iets over Rebecca te hebben ontdekt, vertelt Rebecca het geheim aan Charlotte.

Inmiddels is de tijd geen vriend van de nog steeds in coma liggende Luke. Immers, hoe langer het duurt voordat Luke “wakker” wordt, hoe ongunstiger de uitkomst voor volledig herstel. Hoewel Jenny en Stephen niets willen horen over stoppen van de behandeling, wijst de behandelende arts erop dat die beslissing toch echt bij haar ligt.

VERTROUW MIJ, van JESSICA VALLANCE, betreft een knap debuut. Dat Jessica gewerkt heeft als scenarioschrijver en freelancejournalist kun je merken aan de schrijfwijze. Het verhaal zit goed in elkaar. Het einde komt als een verrassing.

Reacties op: Een verrassing.

24
Vertrouw mij - Jessica Vallance
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker