Advertentie

Faye ziet duivels, steeds meer. Gewone mensen en vrienden veranderen in afzichtelijke wezens. Als ze erachter komt dat ze de duivels ziet die Jheronimus Bosch 500 jaar geleden heeft geschilderd raakt ze verbonden met zijn leven en droomt over hem. Steeds meer krijgt ze het gevoel dat ze met Joens, zoals zijn vader hem noemt, een lotsbestemming deelt. Maar welke?

Biance weet een spannend en boeiend verhaal te vertellen over Faye, maar zeker over het leven in de 15de eeuw. Met de dromen die Faye heeft over Joen komt het leven in die tijd goed tot leven en ze maakt handig gebruik van de hiaten in het leven van Jeroen Bosch om er haar eigen spannende draai aan te geven. Verder leef je mee met beide hoofdfiguren, Faya en Joen, hoe ze met hun "gave", eerder een vloek, om moeten leren gaan. Ze gaan beide door diepe dalen, maar weten er ook weer uit te komen. Uiteindelijk komen alle draadjes bij elkaar en weet Bianca er een spannende finale van te maken.

Dit boek is een aanrader voor iedereen, jong en oud, die van een mix van historie en fantasy houdt. Die eens wilt ronddwalen in de tijd toen de Sint Jan in Den Bosch nog in aanbouw was. Die mee wil leven met buitengewone jongeren, die groeien in de rol die het lot voor hun bestemd heeft.

Reacties op: Mix tussen avontuur en geschiedenis.

25
Duivelmaeker - Bianca Mastenbroek
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 16,95 Bestel het e-book € 5,99
E-book prijsvergelijker