Meer dan 6,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Leuke en lekkere Arabische recepten.

Renate 29 juli 2020 Hebban Team
Chef Toub van Mounir Toub is een kookboek wat je meeneemt in de alles wat de
Arabische wereld rijk is.
Het boek is ingedeeld in verschillende hoofdstukken zo heb je een hoofdstuk voorraadkast waar tips in staan wat je eigenlijk altijd in huis moet hebben.
Een Hoofdstuk over basis &brood waar je alles leest over broden, maar ook over ingelegde citroenen, kruidenmengsels als Baharat, daarna krijg je de dips en sauzen zoals Baba Ganoesh, Soepen als Tunesische vissoep, groente &peulvruchten met gerechten zoals Tabouleh en Couscouskroketten.
Vis &zeevruchten met een Viskebbeh taart, Vlees &gevogelte met Lahana Sarmasi ofwel gevulde spitskool bladeren.
Zoet &Zoet met natuurlijk Baklava en als laatste drankjes met Marokkaanse muntthee en Mango-Meloensmoothie.

Het is dus een boek waar eigenlijk alles wat wij kennen uit de Arabische keuken wel in zit, waardoor je iets kunt maken waar je van hebt gehoord maar wat je nog nooit hebt gegeten.
Dit boek is eigenlijk een reis rond bekende Arabische landen zo kom je vanuit Marokko in Turkije terecht, en van daaruit weer naar Syrië.
Het is een boek met recepten die goed uit te voeren zijn, het is duidelijk opgeschreven en makkelijk te maken, het een natuurlijk makkelijker dan de ander, maar je maakt wel zo heerlijke recepten die net even anders zijn dan wat je misschien normaal eet.
De vormgeving is mooi, de foto's zorgen ervoor dat het water al in je mond loopt.
Leuk is ook samenwerking met bijvoorbeeld Hidde van Warmerdam waar hij een net even andere crème brûlée van maakt.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Renate