De reis van de jonge ossenhoeder
De reis van de jonge Ossenhoeder van Regina Linke is een prachtig vormgegeven boek, een boek dat er om vraagt om te blijven bladeren.
Dit verhaal draait om drie vrienden, de jonge Ossenhoeder, de os en het konijn, die geïnspireerd zijn op de Drie Leren, de drie pijlers van de Chinese filosofie: confucianisme, taoïsme en boeddhisme.
Alle drie zijn ze op een van die pijlers geïnspireerd.
De jonge Ossenhoeder is geïnspireerd op het taoïsme, de os op het boeddhisme en het konijn op het confucianisme.
Hun wegen komen samen en ze leren van elkaar en ze delen wijsheiden waar ook wij wat aan hebben.
Het is mooi dat op deze manier de Chinese filosofie is verwerkt in dit verhaal, op deze manier neem je daar ook wat van mee.
Zowel de tekst als de illustraties zijn mooi. Ik heb ook echt een favoriete illustratie, die van het paartje mandarijn eenden, zo een mooie krachtige illustratie met een mooie tekst erbij.
Het laat je nadenken, dat is de kracht van dit boek.
De illustraties zijn in de stijl van de Chinese gongbi stijl, een stijl wat perfect bij de sfeer van dit boek past, sowieso zijn het prachtige illustratie, ze passen ook heel erg mooi bij de teksten in dit boek.
Ze versterken elkaar de illustraties en de tekst, heel mooi gedaan door Linke, ze geeft je op deze manier ook wat mee van de Chinese cultuur.
'De moeilijkste keuze in het leven is kiezen tussen geaccepteerd worden voor iets wat we niet zijn, of gezien worden voor wie we werkelijk zijn'
Het boek staat vol met wijsheden waar je de ene keer de ene bij het doorbladeren eruit pikt, en een andere keer weer een andere, net van hoe je pet die dag staat.
Dat maakt dit boek ook waardevol, door dat je er elke keer wat anders uit kan halen, iets anders waar je dan bij stil zal staan.
Het is boek wat je laat stil staan bij het leven, vriendschappen en de natuur, een boek wat tijdloos is en waar je ook een goed gevoel van krijgt, een boek wat je met een goed gevoel cadeau kan geven.
Dat boek is de reis van de jonge Ossenhoeder.