Originele rauwe thriller

Renate Renate Hebban Team
6 mrt 2022

Smeris is het derde deel in de serie over Axel Steen van Jesper Stein.
In dit verhaal kan het haast niet slechter gaan met Axel, het contact met zijn dochtertje gaat slecht, op zijn werk gaat het slecht, hij laat zijn collega's bij moordzaken zitten, maar bovenal is hij zwaar verslaafd.
Als dan ook zijn contacten met de onderwereld hem in problemen brengen wordt het leven van Axel nog moeilijker.

Smeris is een rauwe harde en meeslepende thriller. Al vanaf het begin van het verhaal neemt de schrijver je mee in het leven van Axel en denk je dat het niet slechter met hem kan gaan, maar je blijft ook gewoon geboeid lezen omdat ondanks alle fouten van Axel en hoe diep hij nu ziet, hij toch een gozer is die vol gaat voor zijn dochter en niet opgeeft om de vrouw die hij heeft leren kennen te helpen, op zijn hele eigen manier.
Hij is dan ook wel een rauwdouwer en een ongeleid projectiel en heeft heel veel randjes, maar toch is het Jesper Stein gelukt om hem menselijk te houden en dat is knap.
Soms lees je dingen die zijn echt ronduit grof en hard maar ze passen wel erg in het verhaal, net als het vele geweld en andere expliciete scenes in het verhaal.

Jesper Stein heeft dan ook een fijne schrijfstijl en blijft je verrassen in het verhaal.
Het verhaal bestaat uit twee delen, als je al denkt dat je weet welke kant het opgaat, wordt je totaal verrast in het begin van het tweede deel. Ook krijg je het verhaal uit verschillende personages mee waardoor het verhaal sterker wordt en je toch weer een ander beeld van de gebeurtenissen krijgt.

Het is een thriller die mij totaal heeft verrast heeft en die mij erg enthousiast maakt naar meer boeken over Axel Stein, Hou erg van dit soort personages en hij kan zich wat mij betreft meten met mannen als John Rebus en Harry Hole!

Meer recensies van Renate