Nog Net Niet.....

ries ries
20 mrt 2026

Een leuk gegeven, een handzaam boek en een aantrekkelijke voorkant. Wat kan er mis gaan?
Benny en Joy hebben samen een podcast waarin ze elke week een overlevingsverhaal bedenken en de manier hoe je uit deze situatie kunt komen denk b.v. aan het feit dat je dreigt op gegeten te worden door een potvis.
Joy is getrouwd met Xander die ook hun manager is geworden.
En toch broeit er iets onderhuids; Joy gedraagt zich vreemd naar Benny toe en na een vreemd telefoontje en een kort bezoek aan Joy's huis waarbij Benny de deur wordt gewezen implodeert de hele boel en de volgende dag zijn Xander en Joy verdwenen waardoor Benny recht in het vizier komt van de rechercheurs...Heeft Benny de hand in de verdwijning gehad of is hij echt onschuldig?

Het boek bestaat uit gemiddelde hoofdstukken en speelt zich af in 7 dagen.
Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Benny en Joy verteld en deze verhaallijnen wisselen waarbij Joy wat meer uit haar verleden verteld en zo langzaam naar de ontknoping toewerkt.

De karakters zijn over het algemeen goed neergezet en voldoende uitgediept en de schrijfster houdt tot één derde van het einde de spanningsboog goed aangetrokken.
Tot dan is het nergens onwaarschijnlijk en speur je heerlijk mee.

Echter, als duidelijk is geworden wat er eenmaal aan de hand is wordt het mysterieuze van het verhaal afgetrokken en verzand de schrijfster in een labyrint van gevoelens, vroegere aandoeningen en onwaarschijnlijkheden.
Omdat de karakters echter zo heerlijk aanvoelen vond ik het niet storend om dit te lezen. Daar ik de vorige helft van het boek al zo genoten had. Het einde was voor mijn smaak iets te gemakkelijk en doofde als een nachtkaarsje uit.

Geen slecht verhaal maar met een betere finale had dit een beter boek voor de schrijfster geworden.

Meer recensies van ries