Geweldig!

ries 03 juni 2025
Nou, het kan verkeren.
Een roman van Stephen King met mijn minst favoriete karakter Holly Gibney 5 sterren geven.
Lang heb ik lopen dubben of ik dit boek zou aanschaffen; het eindeloos gezeur over mondkapjes en een groot gebrek aan spanning in de roman "Holly" was daar de aanleiding voor.
Maar toen las ik de tweede verhaallijn; over Trig die onschuldige mensen vermoordt. En die originaliteit trok mij over de streep.
Dit boek is een slow burner; Stephen King voert heel langzaam de spanning op. Je weet dat de twee verhaallijnen bij elkaar komen en hoe hij dat dit keer gedaan heeft is weergaloos.
Niets komt uit de lucht vallen en is zeer geloofwaardig.
Het lijkt alsof Stephen King meer schrijft over de monsters en hun gedachten die in mensen huizen dan feitelijke bovennatuurlijke verschijningen de hoofdrol geven.
En dat is zoveel malen erger!!!
Het geweld in het verhaal krijg je zonder opsmuk verteld en de spanning loopt gewoon verder.
Er zit één scene in met Trig die mij echt ontroerde en dat is knap want dit is echt een behoorlijk verknipt figuur.
De hoofdstukken zijn kort en in heel veel hoofdstukken geeft de schrijver kleine teasers weg die nog staan te gebeuren waardoor je alleen maar verder wil lezen.
Dialogen zijn prima in orde en vloeiend; zelfs het personage Holly vond ik vermakelijk.
De climax is met vlijmscherpe precisie uitgevoerd en daarvoor zitten nog enkele twist die ik niet zag aankomen en mijn bewondering voor het verhaal alleen maar groter maakte.
In menig facebook forum heb ik al zeer verschillende reacties gelezen over dit boek; niet iedereen zal er zo lyrisch over zijn maar als je langzaam in een verhaal gezogen wilt worden dat steeds dreigender wordt waardoor je wilt blijven lezen en het niet erg vindt dat je een paar uur slaapt mist dan is dit boek voor jou.

Meer recensies van ries