Deze bleef hangen
Toen ik deze zag liggen bij de boekhandel kon ik mij niet inhouden en heb deze aangeschaft.
Vidar zit na een schorsing als leerkracht thuis na een gewelddadig incident met een leerling.
Het is voor hem totaal onduidelijk wat er nu precies aan de hand geweest is. Tijdens het opruimen stuit hij thuis op het vroegere telefoonnummer van het zomerhuis van de familie en in een opwelling belt hij het nummer.
Tot zijn stomme verbazing krijgt hij zijn vader aan de telefoon in het jaar 1986.
Vidar blijft het nummer bellen en komt erachter dat de gebeurtenissen die nu plaats vinden wel eens een oorsprong in het verleden kan hebben en hij begint de 17de juni in 1986 minutieus in beeld te brengen.
Nadat ik het boek uithad, en geloof mij, je leest er zo door heen had ik net als een eerdere recensent het gevoel dat het einde een beetje aan de zwakke kant was.
....en toch, hoe langer ik er over nadacht hoe plausibeler het allemaal werd en voor mij was het erg logisch. Nee, geen spijt van deze aankoop gehad.