Genoten

ries 22 juli 2025
Goed, vlot en veel omvattend verhaal over de levensloop van vampiers, m.n. de vrouwelijke vampiers.
Er klinken echo's in van " Interview with the Vampire " en geloof me; dat is zeker niet verkeerd.
Wat de schrijfster hier heel knap heeft gedaan is de mythologie die rondom vampiers hangen doorbreken, afbreken of haar helemaal eigen maakt.
Een voorbeeld is bv dat begraafplaatsen levensgevaarlijk voor vampiers zijn.
Dit gaat op zo'n geweldige manier dat je het allemaal voor zoete koek slikt.
Karakters zijn goed ontwikkeld , al was het in begin wel even opletten wie wie was.
Dialogen komen niet gekunsteld over alhoewel de auteur gek op het woord "Savoureren 'is.
Het enige minpunt wat ik had was het verhaal van Charlotte; het doorbreekt de prettige cadans van het lezen.
Dit hoofdstuk zit boordevol tijdsprongen die pas duidelijk worden als je verder leest.
Het voelde aan alsof deze pagina's verkeerd aan elkaar geregen waren of in verkeerde volgorde lagen toen het werd aangeleverd bij de drukker.
Maar al met al, een heel prettige kennismaking met deze auteur.

Meer recensies van ries

Asfalt is een verhaal over twee reizen die naar één bestemming leiden. Overgeleverd aan de gratie van de onbekenden die hen een lift geven, maken vier jongeren een tocht die hun leven voorgoed zal veranderen.