"May the odds ever be in your favour"
Wat een heerlijke deurstopper om totaal in te verdwijnen. Het verhaal loopt organisch, af en toe een intermezzo waarin wordt teruggeblikt op het verleden. Echter, dit stoort geen moment en geeft jou, als lezer wat meer duidelijkheid.
De schrijfster verspilt geen tijd en duikt vanaf pagina 1 in de uiterst bizarre wereld van beeldschone maar verdorven Vampiers. Er wordt veel aan je eigen verbeelding overgelaten en de ontberingen die de hoofdpersonages moeten meemaken tijdens de Kejari zijn niet misselijk. Daar schuwt de schrijver niet van om bloederig verslag uit te brengen en ik moet zeggen: "ik hou daar van ".
De wereld die Carissa schets zijn levensecht en je loop door deze wereld heen als je in dit boek zit.
Ja, er zit een gegeven van haters to lovers in maar gelukkig is dat op een zeer volwassen manier gedaan. Vaak zit ik bij dit soort boeken dan toch met gekrulde tenen van schaamte maar hier heeft de schrijfster het zeer smaakvol gedaan.
Er staan wat termen in het boek waarvan ik in eerste instantie dacht: "Huh?? ".
Maar als je verder leest wordt het allemaal vanzelf duidelijk. Kun je je mijn verbazing voorstellen toen ik achter in het boek een verklarende woordenlijst aantrof! Erg fijn maar nogmaals, niet echt noodzakelijk.
Het hele gebeuren deed mij aan de Hunger Games denken, vandaar de titel van mijn recensie.
Dit boek heeft mij wat aangename uurtjes opgeleverd en als ik wil kan ik gelijk door in deel 2. Maar, ik neem even een pauze voordat ik aan dat 600 bladzij tellende deel ga beginnen.
Er staan wat termen in het boek waarvan ik in eerste instantie dacht: "Huh?? ".