Wat in vredesnaam heb ik nu toch gelezen???

ries 30 september 2025
Waar te beginnen met dit boek?
Zonder enige vorm van reclame is dit boek geruisloos verschenen en het was dat ik een foto op facebook zag anders had ik dit boek niet in mijn bezit gehad.
De voorkant springt er , door het kleurengebruik echt uit en het boek ligt goed in de hand. Wel lange hoofdstukken en ik vraag mij werkelijk af waarom de trend bestaat om de boeken een Engelstalige titel mee te geven. Het is begonnen bij Romantasy en ik kan alleen maar hopen dat het bij de thrillers niet doorzet. Nu staat er wel dikgedrukt Nederlandse editie bij maar toch......kan behoorlijk verwarrend zijn.
Het verhaal gaat over Johnny en Madison. Johnny is een aan lager wal geraakte muziekster die een eendaags hitje heeft gehad en Madison is een 23 jarige vrouw die heel veel dingen uitstelt in haar leven en nergens verantwoordelijkheid voor wil nemen.
Johnny krijgt via een vriend een huis te leen aangeboden en ontdekt op zolder een verschrikking die hem aanspoort om zijn eigen leven eens goed onder de loep te nemen daar er anders behoorlijke consequenties kunnen plaats vinden zoals het verliezen van zijn leven.
Madison besluit na het ontmoeten van een oude kennis die er fantastisch uitziet hetzelfde programma te gaan volgen bij een motivatie trainer.
Alleen krijgt ze veel meer dan waar ze voor getekend had en moet vechten voor haar leven.

Het is veel dit boek.....erg veel.

De verhaallijnen van Johnny en Madison komen rond 1-3de van het boek bij elkaar en hoe de schrijver dit heeft gedaan is echt magnifieke. Vanaf dat moment had ik een 'aha" moment maar moest wel mijn hoofd er bij houden.

In feite krijg je twee verhalen in één boek: het ene neigt meer naar het bovennatuurlijke en het andere meer naar zelfbehoud. Wie wat doet moet je zelf maar lezen.
Daar dit dus leest als twee verhalen heb je dus twee keer de opbouw maar ook twee keer Cliff hangers en climaxen.
Hoe de schrijver dit allemaal in de hand heeft weten te houden is mij een raadsel en op het laatst vliegt hij dus ook regelmatig uit de boek daar het zoveel is. Er wordt je bijna geen rustpauze gegund
Ik heb na een paar dagen nog een keer het eind gelezen omdat ik niet duidelijk had wat nu het feitelijk eind was.
En wat bleek, het las weer heel anders dan de eerste keer. Het schuurde een beetje.
Op zich niet erg, het zorgt ervoor dat tussen allerlei seriemoordenaars en verdwenen mensen dit verhaal je wel bijblijft..

Meer recensies van ries

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!