Een bizar verhaal
'Limonade met pulp' is een debuutroman van Niels Van Droogenbroeck. Niels studeerde communicatiewetenschappen en werkt sinds 2014 als redacteur voor televisie
De cover oogt niet zo mooi maar valt wel op. Het is een eenvoudige cover, een beetje zoals het werk van Andy Warhol. Citroenen zijn zuur dus dit kan wel wijzen op een roman met een zuur nasmaakje. De limonade is niet zuiver, het is met pulp, een beetje troebelachtig. Misschien is het wel een turbulent verhaal. Op de achterflap staat er een foto en informatie over de auteur wat toch een meerwaarde aan het boek geeft.
In 'Limonade met pulp' maken we kennis met Niels. Hij studeert nog maar toch besluit hij om te stoppen met studeren en zijn kinderdroom na te jagen. Hij wilt een boek schrijven.
Van bij het begin staat al vast dat zijn hoofdpersonage, Pablo op het einde van het boek zal sterven. Wanneer Pablo zijn vrouw hem in de steek laat en hem ook volledig pluimt, laat hij alles en iedereen achter en vertrekt hij naar de Filippijnen. Daar beleeft hij de waanzinnigste avonturen. Bij het verzinnen van Pablo's zijn verhaal, verliest de auteur volledig de pedalen, hij geraakt op het slechte pad...
Het boek is niet zo gemakkelijk om te lezen. We lezen het verhaal van Pablo en dit wordt afgewisseld met de gedachten van Niels. Het zijn eigenlijk twee verhalen in één boek.
Het verhaal van Pablo vond ik leuk om te lezen en vond het dan ook spijtig dat het telkens onderbroken werd door de stukjes van Niels. Ik werd altijd uit de schwung van het verhaal gerukt en begon er mij soms aan te storen. Vooral in het begin van het boek vond ik het niet zo leuk. Ik was van plan om het deel van Niels te skippen maar heb toch doorgebeten en verder gelezen. Later stoorde ik er mij minder aan maar zou het niet spijtig gevonden hebben als het boek alleen het Pablo-verhaal vertelde.
Ook al kon 'Limonade met pulp' me niet zo bekoren toch ben ik wel benieuwd naar Niels zijn volgend boek.