Samen lezen en lachen; deze serie is een aanrader!

Roos 13 mei 2025
Wat een verrassing! ‘Geheim agent Max’ van Manon Sikkel is zo’n boek waar je als ouder net zo van kunt genieten als je kind. Een fantasievol verhaal, zo beeldend geschreven dat je het je toch helemaal kunt voorstellen.
Ik las het samen met mijn dochter (7)– die in eerste instantie niet stond te springen vanwege de blauwe kaft en de jongen als hoofdpersoon. “Een jongensboek,” dacht ze. Maar na twee bladzijdes riep ze: “Dit is helemaal niet saai!” En daarna wilde ze alleen nog maar doorlezen. Zelfs buiten, tussen het spelen door.
Het boek is vrolijk, grappig en een tikkeltje spannend. Niet te dik, fijn geschreven in mooie maar toegankelijke zinnen. Ideaal om samen over door te praten. En door de herkenbare plekken en situaties is het ook voor ouders leuk en herkenbaar.
Zeker geschikt om samen te lezen vanaf eind groep 3 en zelfstandig vanaf groep 4. Het is bovendien een serie – en hoewel je dit deel prima los kunt lezen, willen wij nu dolgraag door met de rest!

Meer recensies van Roos